urgent dental- dr. dumitrescu manuela

come as a pacient, remain our friend

duminică, 16 ianuarie 2011

bruxismul ,cauze si tratament

Bruxismul - solutii  inovative 

 Bruxismul reprezinta o conditie medicala care afecteaza aproximativ 10% din populatia globului*, caracterizata in sens larg prin scrasnirea dintilor si inclestarea maxilarului in timp aceasta afectiune duce la probleme dentare grave.. Stomatologii nostri specializati in cosmetica dentara vor stabili care tratament unic sau care combinatie de tratamente este adecvat pentru dumneavoastra.
In cazul in care stresul este cauza cea mai importanta a bruxismului, este nevoie ca pacientii sa gaseasca metode de relaxare. Persoanele pentru care este dificil sa gestioneze stresul, pot avea nevoie de ajutor specializat sau stomatologii nostri le pot prescrie un relaxant muscular pentru a-si relaxa musculatura mandibulara.
 In multe cazuri putem prescrie gutiere nocturne, care impiedica manifestarea simptomelor bruxismului in timpul somnului. Pentru a ameliora durerile musculare, poate fi necesara terapia fizica. Obiectivul terapiei este sa determine bruxomanul sa isi schimbe comportamentul invatand modalitate adecvata de relaxare a limbii, dintilor si buzelor. Atunci cand anumite persoane devin constienti de problema, simplul sfat de a-si relaxa limba in sus, cu arcadele dentare separate si buzele inchise, poate fi suficient pentru a-i determina sa-si schimbe comportamentul, eliminand astfel disconfortul.
Stomatologul poate realiza un dispozitiv bucal non-invaziv, cum ar fi gutiera nocturna, care este menita sa absoarba forta muscaturii care cauzeaza leziuni si dureri, precum si sa ajute la schimbarea comportamentului pacientului.
Sursa www.dentist.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu