urgent dental- dr. dumitrescu manuela

come as a pacient, remain our friend

vineri, 4 februarie 2011

tratamente dentare la copii

Incepand cu varsta de 2.5 ani cand toti dintii au erupt in gura copilului aceste trebuie prezentat la stomatolog la intervale regulate pentru controale si tratamentul eventualelor carii ce pot aparea.
 
Trebuie stiut ca desi acestia sunt dinti tremporari si vor fi schimbati incepand cu varsta de 6 ani, ei trebuie sa ramana pe arcade pana cel putin cu 2 ani inainte de varsta lor de inlocuire, altfel putand sa determine deficiente in cresterea si dezvoltarea oaselor fetei determinand compluicatii la nivelul dentitiei definitive.
 
Atentie la accidente
O atentie marita trebuie sa aiba parintii la accidentele pe care le pot avea copiii (caderi, lovituri ce afecteaza zona fetei), la cel mai mic semn ca unul sau mai multi dinti au fost afectati ei trebuind sa duca copilul la stomatolog pentru o evaluare a situatiei.
 
Parintii care folosesc periuta au copii cu dinti sanatosi
Parintii au un rol definitoriu in atitudinea pe care copiii o au fata de stomatolog si tratamentele dentare. Astfel, ei trebuie sa insufle copiilor ideea ca medicul dentist le este prieten si ii va ajuta sa aiba grija de sanatatea dintilor lor. De asemenea, ei trebuie sa aiba o atitudine pozitiva fata de vizitele la stomatolog incercand sa le faca cat mai placute posibil pentru copil.
 
Parintii trebuie ar putea avea sanse reale de reusita daca promoveaza exemplul personal prin spalarea dintilor de 2 ori pe zi si folosirea atei dentare, precum si prin prezentarea regulata la medicul stomatolog. Atitudinea fata de tratamentul stomatologic si obiceiurile legate de igiena dentara instaurate cat mai devreme in viata copiilor sunt determinante in mentinerea unei bune stari a dintilor pe tot parcursul vietii copiilor.