urgent dental- dr. dumitrescu manuela

come as a pacient, remain our friend

duminică, 16 ianuarie 2011


"O relatie de durata intre medic si pacient se bazeaza pe incredere si respect reciproc. De aceea suntem loiali atat pacientilor nostri cat si partenerilor. ''come as our patient, remain our friend'' ".
Manuela DUMITRESCU, DMD

imagini cabinet


http://www.welldental.ro

stomatologie cu desene animate

Stomatologie cu jucării şi desene animate pentru copii Listare E-mail
ImageMedicul dentist inspiră de cele mai multe ori teamă, şi nu doar celor mici, ci şi oamenilor în toată firea. Insă, în unele cabinete, prichindeii pot găsi tot felul de jucărioare sau se pot uita la desene în timpul tratamentului.
Mai mult, pot primi diplome sau se pot juca de-a asistenta, în timp ce părinţii trebuie sa plătească numai pentru o consultaţie până la 50 lei noi.

Diplomă pentru cei mai curajoşi



 „Mulţi tremură încă din sala de aşteptare şi trebuie să-i familiarizez întâi cu cabinetul. Apoi, pentru că ei sunt curioşi din fire, le spun la ce foloseşte fiecare instrument în parte”, spune dr. Manuela Dumitrescu, medic stomatolog.
Uneori, dacă cei mici sunt cooperanţi, medicii intră şi mai mult în joc. „Mă prefac că ei sunt asistenţii mei şi că am nevoie de ajutorul lor. Iar cei cuminţi primesc o diplomă pentru cel mai curajos pacient”, adaugă Manuela Dumitrescu. O consultaţie stomatologică ajunge la 50 de lei noi, iar programările se fac telefonic. Personalul medical de la Urgent Dental a apelat la tot felul de jucării pentru a le asigura micuţilor pacienţi o atmosfera cat mai relaxata. „Copiilor trebuie sa le distragi atenţia permanent şi să-i faci să li se pară totul hazliu.
Avem în cabinet şi un televizor pentru ca ei să se poată uita la desene animate. Intre timp, medicul curăţă măseluţa cariată”, explică una dintre asistentele din cadrul clinicii.
Părinţii trebuie să-i programeze la telefon pe micuţi, iar o consultaţie costă 50 lei noi.

Sursa: Evenimentul Zilei
26 August 2006
autor:
Ana-Maria Adamoae

tratamentele endodontice


Ce este endodontia?

“Endodontia este singura manevra oarba care se face in terapia stomatologica si presupune o deosebita atentie si indemanare din partea stomatologului”  

Tratamentul endodontic reprezinta cheia succesului intr-o restaurare protetica sau odontala ,se poate desfasura pe parcursul a mai multor sedinte de tratament:
Endodontie - Dinte monoradicular   Endodontie - Dinte pluriradicular     

      Dinte monoradicular        Dinte pluriradicular

  • curatarea canalelor radiculare (pe toata lungimea lor) de resturile organice si anorganice (care se pot altera);
  • prepararea si conformarea mecanica sau rotativa a canalelor radiculare;
  • sterilizarea si obturarea - adica izolarea partii sterile (osul - suportul in care sunt implantati dintii) de partea nesterila (reprezentata de saliva si mediul bucal).

Cum pot sti ca am nevoie de un tratament?


  • durere spontana si care nu trece rapid
  • durere la masticatie sau la strangerea dintelui

Endodontie - Stomatologie


Aceste dureri sunt principalul simptom al afectiunilor pulpei dentare (nervului dentar) care netratate la timp se pot complica cu afectiuni la nivelul osului alveolar sau cu  dureri intense, violente, dureri nocturne.


 

Ce complicatii pot aparea?


      Atunci cand pulpa dintelui se infecteaza infectia poate avansa si se poate raspandi si la tesuturile din jurul dintelui. Daca nu se efectueaza tratamentul de canal la timp, infectia avanseaza la osul din jurul radacinii dintelui si se formeaza un abces.”
complicatii endodontie
Odata cu avansare bolii se pune sub semnul intrebarii pastrarea dintelui pe arcada.

De ce este nevoie de tratament daca dintele nu doare ?

Absenta durerii indica o afectare serioasa a nervului care duce la absenta sensibilitatii (dintele respectiv nu reactioneaza la caldura, durere etc.).

Tratamentul trebuie efectuat URGENT deoarece infectia se raspandeste in testutul invecinat precum si in tesutul osos.

Etapele tratamentului endodontic

Tratament Endodontie

In timpul tratamentului endodontic, dupa administrarea anesteziei locale, dintele este izolat de cavitatea bucala cu ajutorul unei folii de latex de unica folosinta, diga dentara, care previne patrunderea salivei. Tratamentul endodontic este efectuat in una sau doua sedinte si presupune urmatoarele etape clinice: Etape tratament endodontie

De ce ma pot umfla dupa tratamentul de canal ?

Adesea un dinte mort are bacterii in pulpa dentara moarta din interiorul sau. In momentul in care se face tratamentul de canal bacteria este impinsa in afara si astfel tesutul din jur va avea o reactie , inflamandu-se.
              endodontie

Vestea buna este ca in mai putin de o saptamana acest simptom va disparea definitiv

Este tratamentul efectuat corect?

“Tratamentul endodontic efectuat corect, previne aparitia unor inflamatii in tesutul osos ce inconjoara radacina dintilor si trateaza leziunile deja existente in acest tesut si care sunt cauzate de bolile pulpei dentare.” Dr. manuela dumitrescu
Tratament endodontic

Calitatile unei obturatii de canal realizate corect:

1. Materialul de obturatie trebuie sa umple tridimensional, etans, spatiul oferit de canalele radiculare largite anterior in timpul tratamentului mecanic
2. In momentul in care privim o radiografie dentara, care surprinde dintele bidimensional, nu trebuie sa se observe goluri sau lipsuri de material de obturatie

3. Obturatia de canal trebuie sa se intinda pe intreaga lungime a canalelor radiculare, pentru a fi siguri ca acestea sunt in mod corect obturate

4. Materialul folosit pentru obturare trebuie sa fie bioinert, neiritant si neresorbabil.

maseaua de minte

Maseaua de minte. O problema?

Da. Rareori se intampla ca maselele de minte sa nu creasca si nici sa se manifeste. De cele mai multe ori se intampla ca ele sa isi fac simtita prezenta si sa provoace pagube altor dinti, uneori ajungandu-se la extractia lor. O extractie trebuie luata in calcul insa cel mai sanatos este sa consulti medicul stomatolog, care iti poate da o parere avizata. O interventie de extractie ar trebui sa aiba loc in cazul in care dintii nu au loc pe arcada. Extractia maselei de minte se numeste germectomie sau extragerea dintelui in stadiu de germen, realizata de cele mai multe ori inca de la varsta de 12-14 ani.

In cazul in care dintele ramane incarcerat in gingie, tesuturile din jurul dintelui se pot inflama, cauzand dureri sau chiar infectii. Medicul dentist va avea grija cum sa trateze aceasta afectiune. In cazul unei inflamatii repetate se recomanda extractia molarului sau in cazul in care acesta din urma rasare sub forma unei bucati care raneste obrazul, roade mucoasa bucala si poate duce la aparitia unui cancer bucal.

 Cand apelam la extractia maselei de minte?

- in cazul infectiei gingiei care inconjoara maseaua de minte; resturile se acumuleaza intre gingia care acopera dintele si dinte, iar dupa o perioada de inflamatie, apare o infectie dureroasa; in acest caz medicul stomatolog va prescrie initial antibiotice contra infectiei, va curata gingia, inlaturand resturile alimentare, iar daca acesta va considera ca fenomenul se agraveaza va extrage dintele.

- in caz de carie: medicul stomatolog poate recomanda extractia dintelui, pentru ca masele de minte sunt foarte greu de tratat din cauza pozitiei lor

- cand maseaua de minte afecteaza dintii invecinati transmitandu-le carii si boli paradontale

- din motive ortodontice: atunci cand molarul al treilea impiedica buna desfasurare a tratamentului ortodontic se recomanda extractia maselei

- din motive preventive: exista dezbateri cu privire la extractia maselei de minte. Unele pareri spun ca nu s-a demonstrat ca aceasta operatie previne recidiva ortodontica si ca o extractie a molarului al treilea poate provoca o dezordine dentara mai tarziu.

 Cum este operatia propriu-zisa?

De obicei medicul stomatolog recomanda un tratament antibiotic din momentul interventiei. Extractia poate avea loc sub anestezie locala sau generala, ultima din urma necesitand internarea in spital. Anestezia generala reprezinta un caz izolat si recomandat doar in situatii exceptionale. Urmarile operatiei depind de la individ la individ, insa fumatorii au un timp de cicatrizare mai mult. Cel mai bun anti-inflamator este o punga cu gheata.

In primele 24 de ore sa aveti grija sa nu mestecati alimente pe partea pe care a avut loc extractia, evitati bauturile fierbinti, alcoolul si alimentele tari. Vindecarea completa se va realiza in cateva saptamani sau luni.

 Stiati ca...

Maselele de minte apar la persoanele cu creierul mare. In urma unui studiu britanic, persoanele care au creierele foarte mari au si masele de minte. Studiul a demonstrat ca o persoana careia ii creste o masea de minte este capabila sa rezolve o problema complicata de matematica in cateva secunde.
Sursa www.dentist.ro

bruxismul ,cauze si tratament

Bruxismul - solutii  inovative 

 Bruxismul reprezinta o conditie medicala care afecteaza aproximativ 10% din populatia globului*, caracterizata in sens larg prin scrasnirea dintilor si inclestarea maxilarului in timp aceasta afectiune duce la probleme dentare grave.. Stomatologii nostri specializati in cosmetica dentara vor stabili care tratament unic sau care combinatie de tratamente este adecvat pentru dumneavoastra.
In cazul in care stresul este cauza cea mai importanta a bruxismului, este nevoie ca pacientii sa gaseasca metode de relaxare. Persoanele pentru care este dificil sa gestioneze stresul, pot avea nevoie de ajutor specializat sau stomatologii nostri le pot prescrie un relaxant muscular pentru a-si relaxa musculatura mandibulara.
 In multe cazuri putem prescrie gutiere nocturne, care impiedica manifestarea simptomelor bruxismului in timpul somnului. Pentru a ameliora durerile musculare, poate fi necesara terapia fizica. Obiectivul terapiei este sa determine bruxomanul sa isi schimbe comportamentul invatand modalitate adecvata de relaxare a limbii, dintilor si buzelor. Atunci cand anumite persoane devin constienti de problema, simplul sfat de a-si relaxa limba in sus, cu arcadele dentare separate si buzele inchise, poate fi suficient pentru a-i determina sa-si schimbe comportamentul, eliminand astfel disconfortul.
Stomatologul poate realiza un dispozitiv bucal non-invaziv, cum ar fi gutiera nocturna, care este menita sa absoarba forta muscaturii care cauzeaza leziuni si dureri, precum si sa ajute la schimbarea comportamentului pacientului.
Sursa www.dentist.ro

primul control stomatologic din viata ta

Varsta de un an - primul control stomatologic copii
Pentru ca sanatatea si confortul copilului sunt extrem de importante, specialistii nostri iti recomanda ca prima vizita la dentist a micutului tau sa fie realizata incepand cu varsta de 1 an.

Statisticile arata ca incidenta aparitiei cariilor, in special a cariilor de biberon la varste infantile este in crestere.
Totodata, este important pentru tine, ca parinte, sa primesti sfaturi din partea medicului, despre:

• factorii de risc in aparitia cariei dentare (de exemplu, adormirea copilului cu lapte si sucuri indulcite)
• posibilitatea testarii salivei si identificarea potentialitatii cariogenitatii dentare
• tehnicile corecte de periaj si cum sa formezi copilului aceasta deprindere sanatoasa
• impactul major pe care il pot avea deprinderile gresite asupra aparatului dento-maxilar (sugerea degetului, de exemplu)

implantul dentar

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste.
Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o intervetie chirurgicala. Ulterior, se asteapta o perioada de timp, pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implant si os.

Specialistii implantologi afirma ca, desi majoritatea implanturilor sunt aplicate persoanelor in varsta de peste 55 de ani, tot mai multe persoane de varste mai tinere, intre 35-54 de ani, recurg la aceasta procedura stomatologica.

Cand va alegeti medicul dentist implantolog este important sa cunoasteti cateva aspecte care va vor ajuta sa faceti o selectie reusita.

1. Experienta profesionala a medicului Expertiza specialistilor in Implantologie si Chirurgie este recunoscuta international?
2. Echipa de specialisti Medicul implantolog colaboreaza cu intreaga echipa de specialisti: endodontul, proteticianul, parodontologul si esteticianul dentar?
3. Sigurantǎ si confort Cum sunt respectate procedurile de sterilizare si control al infectiilor?
4. Alternative de analgosedare Ce metode de sedare aplicǎ echipa de specialisti anestezisti? Inhalosedare, Analgosedare, Sleeping Dentistry?
5. Performantǎ si Durabilitate Este materialul implantului biocompatibil? Cine este producatorul? Recomandari: STRAUMANN(Germany)Alpha Bio (Nobel Biocare U.S.A), 3i (Biomet U.S.A), XIVE.
6. RISCUL alegerii gresite Ce garantie scrisa ofera clinica? Cum se preintampinǎ riscurile post-operatorii?
7. Inainte si dupa implantare Ati primit un plan de tratament complet?
8. Implant versus lucrare protetica Ati fost informat cu privire la avantajele pe termen lung ale implantului?
9. Certificare ISO a clinicii Clinica aleasǎ este certificata prin audit la standard international?

La URGENT DENTAL, echipa are in cei peste 15 ani de activitate in domeniu, experienta extrem de vasta si rezultate remarcabile in aplicarea implanturilor dentare


Care este pacientul optim pentru implant dentar?

Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor cariei dentare, poate beneficia de terapie implantara.

Singura limitare este data de osul alveolar disponibil. Medicul implantolog va evolua starea osului dentar existent si impreuna puteti gasi solutia optima pt dvs.

Varsta inaintata - o problema?

Cateodata, pacientii mai in varsta, considera ca varsta lor ii impiedica sa beneficieze de implanturile dentare. Totusi, in terapia implantara, starea de sanatate este factor determinant, si nu varsta.

Implant dentar la pacient in varsta
Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar.

Care sunt avantajele unui implant dentar fata de o punte/coroana dentara?


  • Imbunatatire aspectului exterior  - Zambetul tau este biletul spre o infatisare mai tanara si mai increzatoare. Astazi, stomatologia implantologica  este o parte esentiala din arsenalul solutiilor anti-imbatranire.
Pacienti tineri
“Mai tineri , mai increzatori prin zambetul URGENT DENTAL”
  • Mentinerea dintilor naturali sanatosi Prin puntile dentare dintii vecini dintelui lipsa sunt afectati prin tratamentul dentar efectuat. Implanturile dentare NU afecteaza dintii vecini dintelui-lipsa.
  • Solutie garantata in timp -  Nu trebuie sa va faceti griji in timp , implantul este o solutie stabila si sigura .

La URGENT DENTAL va oferim o GARANTIE DE 15 ani pentru implanturile efectuate in clinica noastra.

Cum imi vor afecta viata implanturile?

Implanturile sunt fixate in os si se comporta ca proprii Dvs. dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti.

Cel mai important este faptul ca va vor imbunatati calitatea vietii .Oamenii care se simteau adesea complexati din cauza problemelor dentare au fost adesea placut surprinsi de ce au facut dintii permanenti prin implant pentru increderea lor in fortele proprii

Voi putea mesteca cu aceeasi forta si presiune ca si cu dintii naturali?

DA! Dupa o scurta perioada de adaptare , nu va fi nici o diferenta intre presiune de muscare a dintilor naturali si a implanturilor. Acesta este unul din avantajele majore ale reconstituirilor prin implanturi BIOESTETICE.


Se comporta ca proprii Dvs. dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti.
DR. DUMITRESCU MANUELA,
SPECIALIST PARODONTOLOG
informatii la 0723383327 

Albirea dintilor

Zambetul tau este biletul spre o infatisare mai tanara si mai increzatoare. Astazi, stomatologia estetica este o parte esentiala din arsenalul solutiilor anti-imbatranire.

Albirea dintilor

Oamenii obisnuiau sa mearga la medicul dentist pentru a-si rezolva o problema; astazi se duc pentru a imbunatati felul in care arata.

“Noua ne pasa. De aceea avem grija de zambetul dvs.” German dentist
  • Sistemul de albire Laser Smile
  • Laser Smile foloseste pentru tehnologia de albire un patent avansat - TCIA (Target Chromo phore In - Phase Accelerated-Activation). Utilizand caracteristicile cromatice unice ale laserului impreuna cu gelul pentru albit brevetat LaserWhite 10, activat de lungimea de unda a laserului, sistemul
  • Laser Smile asigura o albire sigura, rapida, placuta si eficienta pentru Dumneavoastra in doar o sedinta.
  • Simplu  - veti pleca cu un zambet alb si stralucitor in mai putin de o ora.
  • SigurIngredientul principal al gelului LaserWhite este folosit in procedurile de albire de mai bine de 100 de ani.
Durata tratamentului este mult scurtata datorita activarii laser. Astfel se evita incalzirea excesiva si aparitia sensibilitatii, asigurandu-va comfortulsi mai ales siguranta

 Sistemele de albire la domiciliu


  • Evident, nici sistemele de albire la domiciliu nu si-au pierdut din valoare, iar in toate situatiile care necesita albire, cleaning-ul profesional cu cateva zile inainte este absolut obligatoriu.
  • Nuantele obtinute atat prin sistemele “take home”, cat si prin cele “in office”, sunt de 8-10 ori mai luminoase decat cele initiale, iar rezultatul este garantat pentru 2-3 ani.

Fatete de portelan

Unul dintre factorii determinanti ai succesului social si profesional il reprezinta dintii sanatosi, insa acest lucru nu este suficient. Acestia trebuie sa fie si foarte frumosi, ca sa oferim celorlalti un zambet agreabil si ca sa ne simtim siguri si increzatori in propria persoana.

            Fatete dentare

Va pregatiti pentru un eveniment special sau pur si simplu vreti sa aveti dantura perfecta la care ati visat dintotdeauna? Fatele dentare sunt solutia perfecta pt dvs.

Fatetele dentare sunt indicate in cazul in care prezentati:
o Spatii interdentare inestetice
o Incongruenta dento-alveolara (“inghesuiri”dentare minore si moderate)
o Coloratii intrinseci reduse si medii (tetraciclina si fluoroza)
o Forme si dimensiuni inestetice ale anumitor dinti
o Traumatisme dentare sau leziuni carioase insotite de pierderi moderate de substanta dentara
o Dinti cu textura de suprafata neomogena
  • Cat de repede imi pot da fatetele de portelan un zambet minunat?

    De obicei pacientii nostri obtin zambetul visurilor lor in doua sedinte. La prima sedinta pentru fatete, dintii dumneavoastra sunt pregatiti iar la a doua sedinta, asezam fatetele permanente.
  • Imaginati-va ca veti avea un nou zambet in mai putin de o luna - unul care chiar se potriveste fetei si personalitatii dumneavoastra si care va da increderea sa va exprimati pe dumneavoastra insiva.
  • Sunt adult si nu vreau sa trec prin faza cu aparat. Pot fatetele sa ma ajute sa-mi corectez dintii stricati mai repede decat ortodontia?
  • Fatetele de portelan sunt pentru multi adulti o alternativa perfecta la aparatul dentar. Fatetele pot corecta forma dintilor care nu sunt aliniati corect, au lipsuri sau spatii. Pacientii mai in varsta, care si-au dorit dintotdeauna dinti mai drepti, dar nu doresc sa suporte ani de tratament cu aparat dentar, de obicei adora aceasta noua tehnica.
  • De fapt, chiar daca ati folosit un aparat dentar in trecut, dar marimea si forma dintilor dumneavoastra nu va multumesc, fatetele s-ar putea sa fie solutia perfecta.
  • Care sunt fatele dentare cele mai indicate?
  • Fatetele dentare ceramice (porcelain veneers) sunt restaurarile cele mai fizionomice, dar si cele mai delicate. Se realizeaza prin tehnici de stratificare complexa determinata de oferta minima de spatiu, iar prepararea dintilor, amprentarea si cimentarea fatetelor sunt de asemenea proceduri extrem de sofisticate, ce pot fi realizate numai de catre medici specializati.
  • Exista un numar foarte mic de medici dentisti ce reusesc cu adevarat sa obtina fatete ceramice, complexitatea tehnicii de realizare fiind un obstacol pentru multi dintre medicii dentisti din Romania.
  • La GERMAN DENTAL CLINIC , va garantam realizarea unor fatete ceramice de exceptie, realizate profesionist si in conditii de maxima siguranta.

Coroane integral ceramice

Coroanele de ceramica integrala reprezinta o varianta extinsa a fatetelor ceramice (portelan) care imbraca dintele in totalitate.

        Coroane dentare ceramica

Obtinem o schimbare esentiala a expresiei faciale si se poate modifica linia surasului, culoarea si  forma dintilor. Acestea sunt realizate din ceramica de inalta calitate si sunt aproape imposibil de deosebit de un dinte natural.

  1. CAT DE REZISTENTE SUNT COROANELE CERAMICE INTEGRALE?
    Ceramica este unul dintre cele mai rezistente materiale. Astfel durata de viata a unei coroane ceremice integrale este la fel de mare ca durata de viata a unui dinte natural. Evident trebuie respectate toate conditii de igiena dentara care sunt respectate si in cazul dintilor naturali.
  2. POT MANCA ORICE CU O COROANA CERAMICA INTEGRALA?
    Datorita rezistentei deosebite asemanatoare cu smaltul dentar in cazul in care aveti coroane ceramice puteti manca orice chiar si alimente foarte tari. Evident ca si in cazul dintilor naturali pot exista accidente si coroanele ceramice se pot sparge.
  3. CAND ESTE NECESARA COROANA CERAMICA INTEGRALA?
    Coroana dentara se aplica in cazul in care distructia dintelui este mare si este imposibila aplicarea fatetelor ceramice. Pentru schimbarea aspectului este necesara aplicarea coroanelor de ceramica integrala doar acolo unde nu por fi aplicate fatetele ceramice.  
  4. CARE SUNT PASII IN REALIZAREA UNEI COROANE DE CERAMICA INTEGRALA?
    Coroana de ceramica integrala se realizeaza la fel ca orice alt fel de coroana. Se slefuieste dintele dupa care in acelasi sedinta se ia amprenta. Se realizeaza o coroana temporara care va proteja dintele/dintii pana ce lucrarea finala va fi gata . In laborator se confectioneaza coroana finala care apoi se cimenteaza definitiv in gura.
La URGENT DENTAL avem o traditie de peste 10 ani in realizarea coroanelor integral ceramice, pentru noi culoarea, forma si textura dintilor dumneavoastra sunt unice, la fel ca si dumneavoastra.
Veti dobandi restaurari dentare cu un aspect natural foarte atractiv si la o calitate superioara oferita de furnizorii germani.

parodontoza

Ce este parodontoza?

Cauza principala a pierderii dintilor adultilor o constituie boala parodontiului, numita parodontopatie (parodontoza). Studii desfasu- rate in S.U.A. au demonstrat ca 3 din 4 adulti sufera de aceasta boala.

Din pacate, in tara noastra, ca si in toate tarile est europene, rata acestei afectiuni este mult mai mare. Cu toate ca diagnosticul precoce al parodontopatiei duce la un tratament cu rezultare bune, succesul tratamentului se reduce dramatic cand nu este diagnosticata la timp. Cu alte cuvinte, putem mentine gingiile sanatoase cu ajutorul preventiei si al unui control regulat o data la 6 luni.